KOCAELİ / KARTEPE - Kartepe Anadolu Lisesi

Akıl ve Zeka Kulübü Kocaeli Bilim Merkezi Gezisi: Bilgi Dolu Bir Deneyim

Bilgiye aç, meraklı genç zihinleri bir araya getiren okulumuzun Akıl ve Zeka Kulübü, Matematik Öğretmeni Fatma ÖZKAN ve Tarih Öğretmeni Ümran AYGIN önderliğinde, Kocaeli Bilim Merkezi'ne unutulmaz bir gezi düzenledi. Bu etkinlik, öğrencilere sadece ders kitaplarından öğrendikleri bilgilerin ötesine geçme fırsatı sunarak, eğlenceli ve öğretici bir deneyim yaşamalarına imkan tanıdı.

Gezinin ilk adımında, Bilim Merkezi'nin etkileyici mimarisi ve çevresel düzenlemeleri, öğrencileri merak uyandırıcı bir atmosferle karşıladı. Katılımcılar, burada bilimle iç içe geçmiş bir gün geçirme şansı elde ettiler. Kulüp öğrencileri, bu deneyimde hem eğlendiler hem de bilimsel konularda daha fazla bilgi edindiler.

Matematik Öğretmeni Fatma ÖZKAN, matematiği sadece sınıf içinde değil, günlük yaşamda da keşfetmenin önemini vurgulayarak, interaktif matematik deneyimleri düzenledi. Öğrenciler, matematiğin eğlenceli yönlerini keşfetmenin yanı sıra pratik uygulamalarla konuları daha iyi anlama fırsatı buldular. Matematik oyunları ve bulmacalar, öğrencilerin zihinsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu.

Tarih Öğretmeni Ümran AYGIN ise, öğrencilere tarihle iç içe bir yolculuk yaşattı. Kocaeli Bilim Merkezi'nin tarihle ilgili bölümlerini ziyaret eden öğrenciler, interaktif sergilerle tarihi olayları deneyimleme fırsatı buldular. Ümran AYGIN, tarihin sadece kitaplarda değil, aynı zamanda müzelerde ve bilim merkezlerinde de öğrenilebileceğini öğrencilere gösterdi.

Kocaeli Bilim Merkezi'nin bir diğer ilgi çekici noktası ise STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) alanlarına odaklanan interaktif atölyeleriydi. Öğrenciler, burada gerçekleştirilen deneylerle fen, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarındaki kavramları pratikte deneyimleme fırsatı yakaladılar.

Gezi sonunda öğrenciler, hem eğlenceli bir gün geçirmenin hem de öğrenmenin tadını çıkardılar. Akıl ve Zeka Kulübü, bu etkinlikle öğrencilere sadece derslerle sınırlı kalmayan bir öğrenme deneyimi sunarak, bilimin ve tarihin kapılarını araladı. Bu tür etkinlikler, genç zihinleri daha fazla keşfetmeye ve öğrenmeye teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarına ve liderlerine ilham kaynağı olmaya devam edecek.

Öğrencilerimiz için emek veren ve zaman ayıran başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

11-01-202411-01-202411-01-202411-01-202411-01-2024

Yayın: 11.01.2024 - Güncelleme: 11.01.2024 21:09 - Görüntülenme: 111