Tarihçe

Okulumuz 1980-1981 eğitim-öğretim yılında Uzunçiftlik Emek Mahallesi S.S. Yapı Kooperatifi sosyal binasının birinci katında Emek Evler İlkokulu olarak eğitim öğretime başlamıştır. Beldede faaliyet gösteren Çelik Halat ve Tel Sanayi A.Ş. bina yetersizliği nedeniyle Uzunçiftlik beldesinde Sapanca yolu üzerinde 6 dönümlük bir arazide, 5 derslikli ve 2 katlı bina yaptırmıştır. Bina 1988 yılında yapılmış ve o yıl eğitim-öğretim başlamıştır. Okulun derslik sayısının yetersiz kalacağı düşüncesiyle aynı binaya 5 derslikli bir kat ilavesi yapılarak toplam derslik sayısı 10 olmuştur. Bu derslikler 1989 yılında hizmete girmiştir.

Okulun ismi önce Emek Evler Ortaokulu olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak okul binasını Çelik Halat Fabrikası'nın yaptırması nedeni ile okulun ismi değiştirilerek Çelik Halat Ortaokulu olarak kayıtlara geçmiştir. 8 yıllık kesintisiz eğitim yasası gereğince Çelik Halat Ortaokulu adı 1997-1998 öğretim yılında Çelik Halat İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

1998-1999 okulumuzun yerleşim konumu göz önüne alınarak; okulumuz ve ismi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Çelik Halat Lisesi'ne, 2010-2011 öğretim yılında ise Çelik Halat Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür.

Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim döneminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün isteği ile Tepecik Mahallesi'nde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasıyla yer değiştirmiştir. Bu binaya taşındıktan sonra okulun ismindeki "Çelik Halat" ibaresi kaldırılmış, 2013-2014 öğretim döneminde okulun adı Kartepe Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Mevcut binada 19 derslikle gündüzlü ve tekli öğretim olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Yayın: 27.09.2018 - Güncelleme: 04.07.2023 05:27 - Görüntülenme: 1427