T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Kartepe Anadolu Lisesi

Kartepe Anadolu Lisesi

Telefon
02623712051
Belgegeçer
02623712051
WEB
https://kartepeanadolulisesi.meb.k12.tr
Adres
Köseköy İstasyon Mahallesi Yeni Demiryolu Caddesi Tuncer Sokak No1 KARTEPE/KOCAELİ
Vizyon
Bilimsel düşünme yeteneği kazanmış , değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, yüksek moral değere sahip, kendine güvenen, katılımcı, sosyal ve kültürel yönü gelişmiş, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde , özgüven sahibi ,çağın yeniliklerine ayak uydurabilen ve teknolojiyi kullanabilen ,çevre bilincine sahip bireyler, evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştirmek.
Başarılar
Kocaeli Valiliğinin Her Eve Bir Kitap Kampanyasında Öğrencimiz Beyza YEDEKÇİ kitap özeti yarışmasında il birincisi olmuştur. Kartepe Kaymakamlığının düzenlediği ´´Ecdadımızı Anıyoruz , Muhteşem Süleyman´ı Tanıyoruz´´ yarışmasında Öğrencimiz Mehmet Ali CAN birinci, Samet AYDIN üçüncü olmuştur.Kartepe Kaymakamlığının düzenlediği Mehmet Akif i Anlıyoruz yarışmasında Ö.ERSAN adlı öğrencimiz İlçe ikincisi olmuştur. Okul futbol takımımız bölgeler arası musabakalarda ilimizi temsil etmek üzere Kırklareli´nde müsabakalara katılma hakkı kazanmıştır. Kız Bowling takımımız il ikincisi olarak bölge müsabakalarına katılma hakkı kazanmıştır.
Öğretmen :39
Öğrenci :578
Derslik :23
Kütüphane Kitap Sayısı :3450
Öğretim Şekli :Normal
Saatler
09:00-16:10
Isınma
Doğal gazlı kalorifer
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce, Almanca
Ulaşım
Toplu taşıma veya servis.Uzunçiftlik - Köseköy 214 nolu halk otobüsü ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Köseköy İstasyon Mahallesi Yeni Demiryolu Cad. Tuncer Sokak No:1 Kartepe KOCAELİ
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
8 km
Kontenjan Bilgileri
E okul sisteminden güncel verilere ulaşılabilir.
Sportif Etkinlikler
2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Genç Erkekler Futbol kategorisinde Kırklareli´nde Kocaeli İlini temsil etme başarısına ulaşmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Güreşte, Boksta, Tekvando ve Kickboksta İl birincilikleri elde edilmiştir.Tekvando ve Güreşte bölge üçüncülükleri elde edilmiştir.
Bilimsel Etkinlikler
TUBİTAK 4004, 4006 projelerine, eTwinning projelerine katılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün GELECEĞİNİZE GELİN projesini yürütmektedir. Kocaeli Valiliğinin Kocaeli ONEM projesini yürütmektedir.
Yazdır