May

Muammer Dereli Fen Lisesi'nin kuruculugunda düzenlenen TUBİTAK 4004 projesinde yer alan öğrencilerimiz keyifli çalışmalar yaptılar. Öğrencilerimizi projeye hazırlayan ve kampta liderlik yapan Melahat YİLDİZ a teşekkür ederiz.

May

Okul müdürümüz Dr Eli YAPICI KULAKSIZ proje kurucusu ve ortağı olduğu FOR A BETTER FUTURE adlı eTwinning projesi ile okulumuzu temsil ederek Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Emeklerinden dolayı kendisini ve projede yer alan öğrencilerimizi kutlarız.

May

Okulumuz öğrencileri gençlik haftasını müzik eşliğinde şarkılar soeyip dans ederek, oyunlar oynayarak kutladı.

Genclerimizle Gurur Duyuyoruz

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Sema EFE liderliğinde yürütülen, "Kültürümüzle Kültürleniyoruz" projesi Kartepe'de düzenlenen proje festivaline katıldı. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürğü tarafından organize edilen festivalin açılış programına Kartepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin PINARBAŞ, eTwinning İl Koordinatörü Sinan SARI ve Kartepe Destek Elçileri  ve çok sayıda öğretmen katıldılar.

Proje lideri Sema Efe, sunumunda proje sürecinde yaptıkları birbirinden ilgi çeken faaliyetlerini ve bu süreçte yaşadıkları tecrübeleri katılımcılara anlatma imkanı buldu.

Projemizin yaygınşatırma faaliyetlerine ve görünürlüğüne katkı sunan bu "eTwinning Proje Festivali"ne emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "eTwinning Proje Festivali"ne katıldık. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mustafa Özgül ve Müzik Öğretmeni Aylin Aras Soğancı liderliğinde yürütülen "Sanatla Doğayı, Doğayla Sanatı keşfediyoruz" projesi ile katıldığımız festival, 18 Nisan 2022, Pazartesi günü Kartepe Hasanpaşa Ortaokulu'nda yapıldı. Festivalin açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Engin Pınarbaş, eTwinning İl Koordinatörü Sinan Sarı ve Destek Elçileri katıldılar.

Proje Kurucusu Mustafa Özgül; festivalde yaptığı sunumunda, proje kapsamında yaptıkları aktivitelere ve projenin öğrencilerdeki etkilerine değindi. Ayrıca, eTwinning projelerinin öğrencilerde kalıcı ve eğlenceli bir eğitim öğretim süreci sağladığını vurgulayan Özgül, bu festival sayesinde projemizin yaygınlaşması ve görünürlüğü artmıştır, dedi.

Nis

Okulumuz 11. sınıf öğrencilerinden Ahmet ÖZKAN, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından liseler arası düzenlenen "Tarihimi Öğreniyorum" yarışmasında hem Kartepe ilçesinde hem de Kocaeli geneli 1. seçildi.

Öğrencimize ödül olarak İstanbul'un fethini temsil eden resmin halı dokuması tablo hediye edildi.

Öğrencimizi kutluyor, başarılar diliyoruz.

Nis

Kocaeli Okul Sporlarında dereceye giren öğrencilerimiz okul müdürümüz Dr. Elif YAPİCİ KULAKSIZ'ın kendilerine madalyalarını takip kutlaması üzerine büyük alkış topladılar. Okul müdürümüz öğrencilerimizi hazırlayan Asuman Nazlı OZDEN i de tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Nis

Psikolojik Danışmanımız Sibel SÜLÜŞOĞLU öğrencileri için hazırladığı SENEYE UNİVERSİTELİYİM köşesinde öğrencilerle buluşarak üniversite sınavı konusunda bilgilendirmelerine devam etti.

Nis

Kocaeli Önem Projesi kapsamında GÖR DÜŞÜN HAYAL ET etkinliğini gerçekleştiren Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Burcu Hocamız ve Psikolojik Danışman öğretmenimiz Sibel SÜLÜŞOĞLU öğrencilerle keyifli çekimler yaptı.

Nis

Okulumuzda düzenli olarak yapılan deneme sınavlarinda derece yapan öğrencilere okul müdürü Elif YAPICI KULAKSIZ, Psikolojik Danışman Sibel SÜLÜŞOĞLU, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ülkü Pınar ŞAHİN, Matematik öğretmeni Fatma ÖZKAN öğretmenlerin katılımda bulundukları onur Çayı duzenlenerek sertifikaları kendilerine takdim edildi

Mrt

İstiklal Marşını En Güzel Okuma Yarışmasına katılan öğrencilerimizin tamamı Katılım Sertifikası, yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz ise aynı zamanda hediyelerle ödüllendirildi. Başarı belgeleri ve hediyelerini okul yöneticilerimiz Dr. Elif YAPICI KULAKSIZ ve Tolga Burak KİLİ'nin elinden aldilar.  Okul yöneticileri yarışmayı düzenleyip organize eden Türk Dili ve Edebiyatı ogretmenleri Esra BELKETİN, Ülkü Pınar ŞAHİN ve Canan ÇALIK''a teşekkür ettiler. İstiklal Marsinin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı Coğrafya öğretmeni Banu BALABAN ve İngilizce öğretmeni Seda GÜRE'nin önderliğinde öğrencilerin başarılı ve duygu dolu performansları ile gerçekleştirilmiştir. Okul yönetimi ve öğretmenler performans sergeyen öğrencileri ve programı hazırlayan Seda GÜRE ve Banu BALABAN öğretmeni tebrik ettiler.

Mrt

Kartepe Anadolu Lisesi'nin güzide öğrencileri bu yılın ilk fidanlarını Kocaeli Önem Projesi kapsamında gerçekleştirdi.

Mrt

Kartepe Anadolu Lisesi Önem Projesi ekibi öğretmenleri Sibel SÜLÜŞOĞLU, Fatma ÖZKAN, Halil ERYILMAZ bu ay yine birbirinden renkli etkinlikler hazırlayarak öğrencilerin okula aidiyetlerini artırırken, ozbenliklerinin farkına varmalarini, kültürlerini daha iyi tanımalarını sağladılar. Bu ayın en ilgi çeken etkinliğini ise okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ülkü Pınar ŞAHİN öğrencilerle MASAL ANLATMA etkinliği düzenleyerek gerçekleştirdi.. Bilişsel ancak bir o kadar da kültürümüzün zengin motifleriyle bezenmiş masallarla öğrencilerin ve bir o kadar da öğretmenlerin meraklarını artırarak ilgi çekti.

Mrt

Okul ziyaretleri ve Lise seçimini ciddiye alan, işi şansa bırakmak istemeyen AVLUBURUN Ortaokulu Müdürü Sayın Mesut KAÇA ve sınıf rehber öğretmeni İngilizce ogretmeni okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerinin Kartepe Anadolu Lisesi hakkında bilgi almalarına olanak sağladı. Okulumuz psikolojik danışmanı Sibel SÜLÜŞOĞLU'nun organize ettiği programda öğrenciler okulu gezmeden önce konferans salonunda öğrencilerimizin okulumuzla ilgili bilgilendirmelerini dinledikten sonra okul rehber öğretmenimize de sormak istedikleri soruları sordular. Okul müdürü Dr. Elif YAPICI KULAKSIZ da değerli misafirlerimize hoşgeldiniz konusması yaptıktan sonra okulumuzun her gecen gün pek çok alanda başarılara attığı imzaları ve her geçen gün güçlenen genç eğitim kadrosunun var olduğundan söz etti.